Avantajele Casei Pasive

07 mai, 2015 11:33

Avantajele Casei Pasive

pdf-revista_Blog.jpg

Imaginează-ți cum ar fi să locuiești într-o casă confortabilă, cu temperaturi constante, cu aer proaspăt în permanență și cu facturi foarte mici!

Pare neverosimil, dar confortul, sănătatea și facturile reduse sunt normalitate pentru cei ce locuiesc în case pasive. Casa pasivă înseamnă o clădire construită la un grad ridicat de eficiență energetică. Este atent proiectată, pentru a se beneficia la maximum de sursele pasive de încălzire, care sunt soarele (aportul solar de energie e o sursă gratuită de încălzire), căldura degajată de utilizarea echipamentelor electrocasnice, căldura degajată de persoanele care locuiesc în casă și căldura recuperată din aerul extras din anumite încăperi. Necesarul de căldură de care mai are nevoie această casă nu trebuie să depășeasca 15 kWh/mp pe an. Această cantitate mică de energie pentru încălzire de care mai are nevoie e furnizată de aerul introdus la o temperatură de confort, prin intermediul unui sistem inteligent de ventilare mecanică cu recuperator de căldură.

Însă casa pasivă nu e doar o casă cu eficiență energetică extrem de ridicată. Ea beneficiază de un confort termic ridicat și de o calitate a aerului superioară locuințelor cu care suntem obișnuiți. De aceea, gradul de satisfacție al locatarilor unei astfel de case e foarte mare.

Avantajele caselor pasive

CASELE PASIVE SUNT CONFORTABILE

• Unul din cele mai importante avantaje ale caselor pasive e confortul – confort termic ridicat, calitate a aerului interior superioară, lumină naturală suficientă. […]

citeste mai multe in numarul din mai, 2015, al revistei Casa de Vacanta

articol scris de arh. Norana PETRE, Proiectant Certificat de Case Pasive, norana.petre@atelier1.ro