Blog

Casa Pasiva: avantaje, costuri, certificare
17 octombrie, 2017 19:13

Am avut placerea sa fiu invitata lui Cosmin Ruscior in cadrul emisiunii Planeta Verde, la Radio RFI. Am discutat, bineinteles, despre Casa Pasiva, avantajele ei, cum se proiecteaza, care este diferenta intre o casa pasiva si o casa verde.

Citeste mai mult
Ce este si cum se construieste o casa pasiva
26 iunie, 2017 19:51

Am raspuns cu placere celor cateva intrebari propuse de catre cei de la www.pressone.ro. Gasiti mai jos un extras din articol: O directiva europeana care va intra in vigoare din 31 decembrie 2020 impune ca toate cladirile noi sa respecte principiul "consum aproape zero energie". In alte tari, cladiri de acest tip se construiesc de zeci de ani. In Romania, conceptul a patruns doar de curand. Se numesc case pasive. Exista cateva exemple, au aparut si proiectanti certificati pentru asemenea case, insa conceptul este slab delimitat fata de alte tipuri de constructii moderne (eco, verzi, etc). In c...

Citeste mai mult
Zilele portilor deschise la Casa Baneasa
14 noiembrie, 2016 09:00

Desi am avut parte duminica, de o zi foarte friguroasa, la marginea Bucurestiului, cu rafale de vant de peste 65 km/h, am avut circa 40 de vizitatori ai Casei Pasive Baneasa, curiosi sa afle ce este, cat costa si cum functioneaza o Casa Pasiva. Desi aceasta locuinta este inca in faza de santier, ne-am simtit la ‘adapost’ in interiorul ei, de vremea neprietenoasa de afara.

Citeste mai mult
Zilele Portilor Deschise ale Caselor Pasive
01 noiembrie, 2016 08:00

Intre 11-13 noiembrie a.c., pentru a 13-a oara consecutiv, va avea loc evenimentul international *Zilele Portilor deschise ale Cladirilor Pasive – Passive House Days* – organizat de IPHA (Asociatia Internationala a Caselo Pasive) si afiliatii internationali.

Citeste mai mult
25 de ani de celebrare a Casei Pasive
27 aprilie, 2016 08:00

Aniversarea a 25 de ani de la constructia primei case pasive din Darmstadt-Kranichstein a fost celebrata in cadrul celui mai important eveniment al anului, pentru cei pasionati si implicati in realizarea de cladiri pasive, International Passive House Conference, eveniment ce a avut loc intre 22-23 aprilie a.c. la Darmstadt, Germania.

Citeste mai mult
International Passive House Conference, 22-23 aprilie 2016, Darmstadt, Germania
18 aprilie, 2016 10:11

International Passive House Conference este cel mai important eveniment al anului, cu tema cladirile pasive, loc de intalnire al tuturor specialistilor din lume din acest domeniu. Locatia Conferintei este Darmstadt, Germania, locul in care a fost construita prima cladire pasiva din lume, in urma cu 25 de ani. Peste 100 de speakeri din intreaga lume vor prezenta proiecte de cladiri cu eficienta energetica extrem de ridicata. Expozitia de materiale de constructii va expune materiale cu performanta ridicata. Ne vedem la Darmstadt!

Citeste mai mult