Blog

Casa Pasiva S4 este precertificata!
12 octombrie, 2018 06:23

Primul pas in vederea certificarii finale a Casei Pasive S4 a fost indeplinit! Locuinta este pre-certificata ca si Casa Pasiva. Astfel, proiectul indeplineste toate cerintele necesare privind atingerea standardului de Casa Pasiva (Classic). Informatii despre proiect dar si despre modul in care decurge santierul pot fi gasite si pe site-ul proiectului http://casapasiva-bucuresti.ro/

Citeste mai mult
Recomandarile arh. Norana Petre in alegerea materialelor cu performanta energetica ridicata
01 iunie, 2018 13:45

Aceasta inregistrare face parte dintr-o serie de interviuri realizate de care compania Wienerberger, protagonisti fiind atat arhitecti cat si ingineri constructori, avand ca scop constientizarea publicului larg in privinta beneficiului adus de alegerea de materiale de constructiei cu performanta ridicata.

Citeste mai mult
Casa Pasiva: avantaje, costuri, certificare
17 octombrie, 2017 19:13

Am avut placerea sa fiu invitata lui Cosmin Ruscior in cadrul emisiunii Planeta Verde, la Radio RFI. Am discutat, bineinteles, despre Casa Pasiva, avantajele ei, cum se proiecteaza, care este diferenta intre o casa pasiva si o casa verde.

Citeste mai mult
Ce este si cum se construieste o casa pasiva
26 iunie, 2017 19:51

Am raspuns cu placere celor cateva intrebari propuse de catre cei de la www.pressone.ro. Gasiti mai jos un extras din articol: O directiva europeana care va intra in vigoare din 31 decembrie 2020 impune ca toate cladirile noi sa respecte principiul "consum aproape zero energie". In alte tari, cladiri de acest tip se construiesc de zeci de ani. In Romania, conceptul a patruns doar de curand. Se numesc case pasive. Exista cateva exemple, au aparut si proiectanti certificati pentru asemenea case, insa conceptul este slab delimitat fata de alte tipuri de constructii moderne (eco, verzi, etc). In c...

Citeste mai mult
Zilele portilor deschise la Casa Baneasa
14 noiembrie, 2016 09:00

Desi am avut parte duminica, de o zi foarte friguroasa, la marginea Bucurestiului, cu rafale de vant de peste 65 km/h, am avut circa 40 de vizitatori ai Casei Pasive Baneasa, curiosi sa afle ce este, cat costa si cum functioneaza o Casa Pasiva. Desi aceasta locuinta este inca in faza de santier, ne-am simtit la ‘adapost’ in interiorul ei, de vremea neprietenoasa de afara.

Citeste mai mult
Zilele Portilor Deschise ale Caselor Pasive
01 noiembrie, 2016 08:00

Intre 11-13 noiembrie a.c., pentru a 13-a oara consecutiv, va avea loc evenimentul international *Zilele Portilor deschise ale Cladirilor Pasive – Passive House Days* – organizat de IPHA (Asociatia Internationala a Caselo Pasive) si afiliatii internationali.

Citeste mai mult