Curs „Executia Caselor Pasive” pentru meseriasi

20 septembrie, 2015 10:12

Curs „Executia Caselor Pasive” pentru meseriasi

Asociația Casa Pasivă organizează în luna octombrie 2015 cursuri de formare profesională pentru executanți de clădiri pasive și clădiri cu consum de energie apropiat de zero (nZEB).

Asociația Casa Pasivă participă la proiectul internațional CertCraft ISO și ECVET - Certificarea viitorilor executanți (meseriași) pentru realizarea clădirilor cu consum minim de energie. Proiectul este conform cu Directiva 27/2012/UE, bazat pe ISO 17024:2012 și ECVET, finanțat prin Programul de învățare de-a lungul vieții (LLP) - Programul Leonardo Da Vinci. Partenerii din proiect sunt IG Passivhaus Plus, Weiterkommen Verein Für und Nachhaltigkeit din Austria, Campus Sursee Bildungszentrum Bau din Elveția, Asociația Constructorilor de Case Pasive (PAOSZ) și Falcon-Bau Bt din Ungaria, respectiv Asociația Casa Pasivă din România.

După lansarea Directivei privind eficiența energetică 2102/27/EU, Uniunea Europeană a recunoscut că efortul actual legat de obiectivele 20-20 nu ar putea fi atinse de către statele membre până în 2020. Prin urmare, s-a pus un accent deosebit pe așa-numitele clădiri cu un consum de energie apropiat de zero în cadrul locuințelor și a construcțiilor noi și reabilitate în viitorul apropiat. Grupurile țintă ale proiectului sunt meșterii, în special zidari, dulgheri, instalatori, izolatori, electricieni, tamplar.

În cadrul proiectului vom organiza două cursuri de formare profesională pentru executanți de clădiri noi și reabilitate cu consum de energie apropiat de zero (nZEB) în luna octombrie. Cursurile organizate sunt finanțate din bugetul proiectului.

Primul curs se va desfășura în perioada de 9-11 octombrie 2015, în cadrul căruia prin pregătirea teoretică și practică, participanții își vor îmbogăți cunoștințele legate de construirea corectă a unei clădiri noi cu consum de energie apropiat de zero (nZEB).

Al doilea curs va fi organizat în perioada 23-25 octombrie 2015, în cadrul căruia ne vom ocupa în special de reabilitarea termică a clădirilor existente. Examenul va avea loc în data de 7 noiembrie 2015.

Ambele cursuri vor fi organizate în Miercurea-Ciuc la Grupul Școlar de Construcții „Kos Karoly”. Așteptăm înregistrarea persoanelor cu experiență și/sau cu diplomă în domeniul execuției construcțiilor.

Numărul locurilor este limitat la 20 de participanți / curs. Termenul limită de aplicare pentru primul curs este de 5 octombrie 2015, iar pentru al doilea curs 19 octombrie 2015.

Participanții vor fi selectați în ordinea numărului de înregistrare. Participanții se pot înregistra la asdresa de e-mail office@asociatiacasapasiva.ro. Informații suplimentare se pot obține la telefon: 0723607759.

În cadrul proiectului CertCraft ISO and ECVET în luna noiembrie vom invita toți experții și adepții caselor pasive și a celor cu consum de energie redusă cu programe suplimentare în Miercurea-Ciuc. În data de 20 noiembrie 2015 va avea loc întâlnirea experților din domeniul caselor pasive și a celor cu consum de energie redusă din România la o discuție tip masă rotundă, iar în data de 21 noiembrie 2015 se va desfășura Conferința finală a proiectului cu participanți din țară și din străinătate.