Mituri despre Casele Pasive (2)

01 martie, 2015 11:46

Mituri despre Casele Pasive (2)

MITURI: O CASA PASIVA ESTE ...

... PREA ETANSA

1.jpg

Da, o casa pasiva este o casa etansa! De fapt, toate cladirile cu eficienta energetica ridicata sunt si trebuie sa fie cat mai etanse, de acest criteriu depinzand eficienta echipamentelor, dar si calitatea aerului interior.

Iar calitatea aerului dintr-o casa etansa este superioara celei dintr-o casa obisnuita!

Acest lucru este datorat unui sistem performant de ventilare mecanica cu recuperator de caldura, cu eficienta de peste 75%, prin intermediul caruia este introdus in locuinta, in permanenta, aer proaspat, la o temperatura de confort. Aerul introdus este filtrat de praf, de alergeni, de noxele din exterior. Tot datorita acestei etanseitati, dar si a lipsei puntilor termice si a ventilarii continue, intr-o casa pasiva nu exista risc de condens sau de dezvoltare a mucegaiului.

In plus, concentratia de CO2 din locuinta este in permanenta la cote minime, in comparatie cu o casa obisnuita, ventilata doar prin deschiderea ferestrelor o data sau de doua ori pe zi, in care concentratia de CO2 trece permanent peste cotele admisibile.

Intr-o casa pasiva, tocmai datorita etanseitatii si a calitatii superioare a aerului, s-a observat ameliorarea problemelor de respiratie a locuitorilor sai, in special a copiilor (astm, bronsite, etc) iar randamentul persoanelor care studiaza este ridicat, nefiind influentat de concentariile de CO2, in motiv in plus sa optam pentru case etanse!

Iar senzatia de capsula inchisa ermetic, nu exista, deoarece ferestrele unei case pasive pot fi deschise la fel ca in orice fel de casa!

…SCUMPA. ECHIPAMENTELE AU PRETURI RIDICATE 

confort.jpg

Pretul pentru achizitia si montajul echipamentelor necesare intr-o casa pasiva nu depaseste pretul pentru achizitia si montajul echipamentelor necesare intr-o casa conventionala.

Unitatea de ventilare cu recuperator de caldura va inlocui centrala termica pe gaz, centrala pe peleti, sau o soba pe lemne, solutii uzuale pentru incalzirea locuintelor romanesti. Va inlocui vara unitatile de aer conditionat. Mai mult, sistemul de ventilare cu recuperator de caldura nu depaseste ca pret de achizitie si instalare, pretul uui sistem conventional de incalzire/racire.

Un avantaj major al acestei unitati de ventilare cu recuperator de caldura este acela ca, introduce permanent aer proaspat in locuinte, la o temperatura de confort.

Pe de alta parte investitia in acest sistem de incalzire/racire/ventilare, este recuperata in primii 8-10 ani, prin economiile majore pentru energie.

PREA COMPLICATA

CASA-PASIVA-C_PHPP.jpg

Lasa specialistii sa se ocupe de proiect si de executie, pentru ca tu sa te bucuri in final de o CASA PASIVA !

Echipa Atelier1 va poate sprijini in acest demers !

Voi, ce temeri aveti despre Casele Pasive?