Locuinta Individuala Pasiva Bordei - partial ingropata


  • Tip proiect: Locuinta Pasiva
  • Rolul nostru: arhitectură, conformare energetică
  • Locatie: Tauti, jud. Maramures
  • Status: studiu

Terenul pe care o familie cu doi copii isi doreste o casa bio-climatica este unul particular : o zona de deal, la liziera padurii.

Cadrul natural este dominant astfel ca propunerea pentru noua cladire a avut ca si concept ‘Simbioza cu natura’ : o casa neostentativa, care sa respecte mediul natural in care se inscrie, cu care dealtfel sa se contopeasca.

Ingroparea partiala a casei in pamant dar si acoperisul inierbat ce se prelungeste pana la nivelul terenului, constituindu-se ca o prelungire vizuala a imprejurimilor, sunt doua dintre elementele care sprijina acest concept. Pe langa acestea, o casa pasiva, cu emisii minime de CO2 in atmosfera, vine ca o completare logica a conceptului.

Casa a fost proiectata respectand rigorile impuse de Standardul german Passive House. Proiectarea a fost centrata pe realizarea echilibrului intre pierderile de caldura si castigurile de caldura ale casei, valori demonstrate prin intermediul analizei in programul special conceput pentru case pasive, Passive House Planning Package.

Cladirea rezultata este definita de:

- un consum mic de energie pentru incalzire/racire de 15 kWh/m²an;

- confort termic superior tot timpul anului : temperaturi constante, aer proapat, filtrat de praf, alergeni, furnizat permanent de un sistem de ventilare cu recuperator de caldura ;

 - o amortizare a investitiei suplimentare in componente specifice caselor pasive in doar 10 ani ;

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Distribuie