Locuinta Pasiva CCM


  • Tip proiect: Locuinta Pasiva
  • Rolul nostru: proiectant general
  • Locatie: Sanmartin, Bihor
  • Status: stand by

Intr-o locatie idilica, nu departe de Baile Felix, pe un teren amplu ca deschidere situat intr-o zona rezidentiala in dezvoltare rapida, s-a dorit o Locuinta Pasiva dezvoltata doar pe Parter, din motive legate strict de utilizarea cat mai facila a spatiilor. 

Arhitectura este simpla, cu streasini ample avand rol de umbrire pe durata verii, cu invelitoarea din olane si panta redusa a sarpanei, insa tocmai prin simplitate aceasta Locuinta se diferentiaza de celelalte case din zona. 

Orizontalitatea cladirii este intrerupta la nivel vizual de accente 'verticale' constituite din placi din lemn tratate, aferente fatadei ventilate. Contrastul zugravelii de exterior de culoare alba cu cea gri-antracit aferenta unei benzi orizontale amplasata sub streasina dar si cu accentele constituite de placajul din lemn, ii confera dinamism acestui volum. 

Ferestrele mari de pe latura sudica, confera spatiilor interioare multa luminozitate dar si aport de solar de caldura, pe durata iernii, pentru aceasta locuinta ponderea incalzirii pasive prin aport solar fiind de aproximativ jumatate din intreg necesarul de incalzire de care are nevoie. Pe durata verii, solutiile de protectie solara primeaza in defavoarea solutiilor active, consumatoare de energie. 

Cu acest proiect s-a putut demonstra din nou, ca o CASA PASIVA nu este caracterizata neaparat de un volum paralelipipedic rigid, casele pasive pot fi realizate doar pe un singur nivel, dar doar printr-o proiectare riguroasa. 

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Distribuie