Casa Pasivă PREMIUM S4


echipa proiectare: 

proiect arhitectură: Atelier 1 Case Pasive, proiect structură: VSM Structural.

Test Blower Door: ing. Vlad Ciobanu, ZECAPH   |   rezultat test n50 = 0,25 1/h

website investiție (documentare faze de execuție): http://casapasiva-bucuresti.ro/ 

Descriere: Terenul, amplasat într-o zonă rezidențială din sectorul 4, Bucuresti, a impus o suită de provocări în privința amplasării noii construcții: dimensiune redusă a terenului, necesitatea alipirii la calcan, iar provocările au fost și mai mari o dată cu decizia de a realiza o locuință având Subsol, alipirea făcându-se de o clădire învecinată fără subsol. 

Această clădire reprezintă un exemplu de Locuință proiectată la Standard de Casă Pasivă, amplasată într-o zonă urbană aglomerată, clădire care respectă toate constrângerile de ordin urbanistic și de ordin structural dar și cele de conformare energetică la cel mai înalt grad de eficiență energetică, și anume cel de Casă Pasivă. 

Rezultate extraordinare au fost înregistrate în urma Testului Blower Door, realizat de Zecaph - constructii responsabile : 0,22 schimburi de aer pe oră, la o presiune de 50 Pa. Cerința pentru Casele Pasive este de cel mult 0,60 1/h.

Au fost implementate soluții de producere de energie regenerabilă prin amplasarea a 24 panouri fotovoltaice pe terasa necirculabila. 

Rezultatele ultimelor calculele in PHPP -Pachetul de Proiectare pentru Case Pasive- indică o încadrare a acestei locuințe la nivel de #CasaPasivaPremium, cu alte cuvinte aceasta produce mai multă energie decât are nevoie, un obiectiv extrem de ambițios.

Clădirea deține Precertificatul de Casă Pasivă. - prin Raportul de analiză pentru verificarea îndeplinirii standardului ”Casă Pasivă” a proiectului ”Locuință individuală pasivă” emis de catre Passiv haus Institut prin certificatorul acreditat V&V Projekt S.R.L

În prezent este în proces de certificare finală - CASA PASIVĂ PREMIUM -

Certificatul de Performanta energetica realizat conform noii Metodologii de calcul Mc001-2022 incadreaza aceasta locuinta la categoria NZEB, Clasa de Performanta A+, cel mai ridicat nivel de performanta energetica.

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Distribuie