Casa Pasivă S4


echipa proiectare: 

proiect arhitectură: Atelier 1 Case Pasive, proiect instalații: Renso - Revolutionary Engineering Solutions Enterprise, proiect structură: VSM Structural.

website investiție (documentare faze de execuție): http://casapasiva-bucuresti.ro/ 

Descriere: Terenul, amplasat într-o zonă rezidențială din sectorul 4, Bucuresti, a impus o suită de provocări în privința amplasării noii construcții: dimensiune redusă a terenului, necesitatea alipirii la calcan, iar provocările au fost și mai mari o dată cu decizia de a realiza o locuință având Subsol, alipirea făcându-se de o clădire învecinată fără subsol. 

Cu toate acestea, orientarea este ideală pentru un teren aflat într-o zonă urbană densă, orientarea sudică fiind pe latura lungă a terenului și fără să aibă vecinătăți spre acest punct cardinal care ar fi putut îngreuna aportul solar pe durata iernii, atât de necesar pentru o casă pasivă. 

Această clădire reprezintă un exemplu de Locuință proiectată la Standard de Casă Pasivă, amplasată într-o zonă urbană aglomerată, clădire care respectă toate constrângerile de ordin urbanistic și de ordin structural dar și cele de conformare energetică la cel mai înalt grad de eficiență energetică, și anume cel de Casă Pasivă. 

Clădirea deține Precertificatul de Casă Pasivă. - prin Raportul de analiză pentru verificarea îndeplinirii standardului ”Casă Pasivă” a proiectului ”Locuință individuală pasivă” emis de catre Passiv haus Institut prin certificatorul acreditat V&V Projekt S.R.L

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Distribuie