Locuinta individuala pasiva AS


  • Tip proiect: Locuinta Pasiva
  • Rolul nostru: Proiectant general
  • Locatie: Palazu Mare, Constanta
  • Status: in santier

Solutiile pentru CASELE PASIVE, se pot adapta particularitatilor climatice ale aproape oricarui tip de climat de pe glob. Regiunea din vecinatatea tarmului Marii Negre, e caracterizata de o clima temperat- continentala excesiva, mult diferita de clima din celelalte regiuni ale tarii noastre. Solutiile thenice pentru o casa pasiva, situata intr-o astfel de zona, s-au concentrat pe diminuarea disconfortului termic interior determinat de temperaturile ridicate din timpul verii, prin diferite strategii de racire pasiva si control solar.  

O arhitectura minimalista, cu linii clare ("Less is more") e completata de sistemele de control solar, dand dinamicitate volumului.      

Consumul de energie pentru incalzire/racire  al acestei locuinte este de doar 8 kWh/mp,an pentru incalzire, respectiv de doar 4kWh/mp,an pentru racire.   Alaturi de sistemele de producere de energie solara si geotermala propuse, aceasta casa are potential ridicat de "cladire aproape zero energie", tip de cladire care va fi obligatorie incepand cu 1 ianuarie 2021 in intreaga Uniune Europeana.

Confortul termic ridicat al acestei case este datorat unui sistem de ventilare mecanica cu recuperator de caldura, cu o eficienta de peste 85%, eficienta potentata de un sistem de put canadian.   Prin acest sistem este obtinuta o temperatura de confort pe durata iernii de circa 20-22 grade Celsius iar in timpul verii, o temperatura interioara de maxim 25-27 grade Celsius. Aerul proaspat este introdus permanent in locuinta, este filtrat de praf, de alergeni, temperatura e constanta in intreaga locuinta, concentratia de dioxid de carbon este minima.  


Project

Prima imagine

Project

Project

Project

A treia imagine

Project

Project

Distribuie