Renovare Locuinta existenta la standard de casa pasiva

09 septembrie, 2022 06:14

Renovare Locuinta existenta la standard de casa pasiva

Impreuna cu [NZEBshop - magazin pentru case inteligente] pe santierul unei locuinte in curs de renovare.

☀️Renovare Locuinta existenta la standard de Casa Pasiva (Enerphit), in Voluntari, jud. Ilfov.

Economii majore de energie vor fi obtinute in urma acestui tip de renovare:

  • Necesarul de energie pentru incalzire a locuintei renovate cu componente specifice caselor pasive va fi cu aproximativ 90% mai redus in comparatie cu necesarul de energie pentru incalzire a cladirii inainte de renovare, asa cum rezulta din Bilantul Energetic realizat in #PHPP - Pachet de proiectare pentru Cladiri Pasive.

  • Pe langa consumul redus de energie pe care il va avea aceasta cladire, beneficiarii casei se vor bucura si de un confort termic ridicat si de o calitate a aerului interior ridicata, pe toata durata anului.
  • Ferestrele vechi au fost inlocuite cu unele avand o performanta termica ridicata, montajul acestora fiind realizat pe precadre, amplasate in acelasi plan cu viitorul strat de termoizolatie exterioara.

Precadrele sunt de tip Triotherm+ de la NZEBshop - magazin pentru case inteligente , ancorate de structura existenta. Montajul tamplariei a fost etanseizat la interior cu benzi de etanseizare la aer de tip CONTEGA SOLIDO SL iar la exterior cu CONTEGA SOLIDO EXO.

Tamplaria este din aluminiu, de la Alumil, modelul Supreme S77 iar vitrajul este compus din 3 foi de sticla.

Termoizolarea sarpantei a fost realizata cu vata bazaltica ROCKWOOL ACOUSTIC cu straturi succesive avand o grosime totala de 35 cm. Termoizolatia este protejata la interior prin intermediul foliei bariera la vapori INTELLO PLUS de la NZEBshop - magazin pentru case inteligente , prin intermediul acesteia fiind asigurata si etanseizarea in zona sarpantei.