Despre
casa pasiva

 • Ce inseamna?

  Mai mult confort, mai putina energie

  O casa pasiva combina un nivel ridicat de CONFORT TERMIC cu un CONSUM MINIM de energie. 

  Consumul de energie pentru incalzirea unei case pasive este cu cel putin 75% mai mic decat consumul de energie pentru incalzirea unei cladiri conventionale. 

  In ceea ce priveste confortul termic resimitit de catre utilizatorii unei case pasive, acesta este tradus prin: temperaturi interioare constante si uniforme, fara suprafete reci, fara fluctuatii de temperatura. Umiditatea este controlata si nu exista riscul de condens. Aerul interior este in permanenta (24 h/zi) improspatat, filtrat de praf, polen si alti alergeni.

  Calitatea aerului din interiorul unei case pasive are un impact pozitiv asupra starii generale a locuitorilor sai, sunt ameliorate unele probleme

  de sanatate (astm, alergii respiratorii), randamentul intelectual este ridicat, 

  iar lista poate continua…


  Ce inseamna pasiv?

  Pentru cladirile pasive, termenul PASIV denumeste castigurile pasive de energie.

  Sursele PASIVE de energie sunt: 

  • - soarele
  • - ocupantii cladirii
  • - echipamentele de uz casnic
  • - caldura recuperata din aerul extras din anumite incaperi, ca urmare a unei termoizolari de inalta eficienta si a unui sistem de recuperare al caldurii.


  O casa pasiva este

  EFICIENTA ENERGETIC (consum deenergie foarte scazut, tradus in facturi foarte mici pentru incalzire si racire, cu 75- 90% mai mici decat pentru o casa conventionala; nu are nevoie de un sistem de incalzire conventional)

  CONFORTABILA (temperaturi interioare constante si uniforme, temperaturi nefluctuante si fara curenti de aer, aer proaspat si curat 24h/zi, controlul umiditatii aerului, fara condens, mucegai)

  SUSTENABILA (emisiile de CO2 sunt reduse radical datorita eficientei energetice ridicate; standardul ‘casei pasive’ contribuie substantial la protejarea mediului, si ajuta la conservarea resurselor limitate de petrol si gaz)

  INOVATIVA (producatorii de materiale de constructii au dezvoltat si dezvolta in continuare materiale noi, cu grad inalt de performanta, compatibile cu acest standard)


 • Cum functioneaza?
 • Cum se proiecteaza?

Colaboratori